Een awayday met Red Star in het Franse bekertoernooi

FYI.

This story is over 5 years old.

Sport

Toen FC Metz uit de koker rolde als volgende tegenstander van Red Star Paris in de beker, was het feest bij de Parijse club.
YL
foto's door Yann Lévy

Eindelijk zou Red Star weer eens een club uit de Ligue 1 mogen ontvangen in het oude Bauer Stadion. Maar het feest ging niet door. De nationale voetbalbond keurde het stadion niet goed.

“Ze beroven ons van een voetbalfeest,” zei Régis Brouard, de hoofdtrainer van Red Star. De wedstrijd zou wel worden gespeeld, maar dan op 25 oktober in Saint-Symphorien, het stadion van FC Metz. VICE Sports volgde de spelers en trainers van Red Star tijdens hun trip in het bekertoernooi.

De trein van Parijs naar Metz. Ludovic Sylvestre haalt de bar van de trein leeg, terwijl zijn ploeggenoten toekijken.

Verdediger Formose Mendy verzonken in gedachten, in de bus op weg naar de trainingsfaciliteiten.

Ludo Sylvestre leest zijn ploeggenoten –  Teddy Teuma, Arnaud Balijon et Maxence Derrien –  voor uit de Franse sportkrant L’Équipe.

Keeperstrainer Faouzi Amzal geeft instructies aan de doelman van vanavond, Arnaud Balijon.

Régis Brouard wacht met zijn armen over elkaar voor de voorbespreking van de wedstrijd. Dit is een psychologisch sleutelmoment in het proces.

Op weg naar het stadion, in de duisternis, stilte en concentratie. Ieder heeft even een moment voor zichzelf in de bus.

Abdoulaye Sané trekt een paar minuten voor de wedstrijd zijn shirt aan in de kleedkamer.

Charley Fomen helpt Omenuke Mfulu zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Een paar minuten voor de wedstrijd zit iedereen in volle concentratie en bouwt de spanning op. Mourad Satli, centrale verdediger, zit in gedachten al in de duels die hij straks uit gaat vechten.

Het is tijd om via de spelerstunnel het veld op te gaan. De spelers krijgen nog snel wat aanmoedigingen van de technische staf.

Sébastien Renot en Sekou Keita kruipen op de bank onder een dekentje.

Het is 0-0 bij rust. Régis Brouard instrueert zijn mannen, die Metz serieuze problemen bezorgen.

Mourad Satli, Ludovic Sylvestre en Matias Ferreira luisteren naar instructies van Régis Brouard.

Matias Ferreira wordt in de 77ste minuut gewisseld, als Metz net op voorsprong is gekomen via aanvaller Mathieu Dossevi.

Red Star heeft met 1-0 verloren. Mourad Satli loopt teneergeslagen naar de kleedkamer.

Sébastien Renot, normaal de basiskeeper van Red Star, troost zijn ploeggenoten, hier Abdoulaye Sané.

De stilte in de kleedkamer van Red Star na het verlies.

Mis niets! Like VICE Sports Nederland voor je dagelijkse dosis ijzersterke sportverhalen.